Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Kutyaharapás blog

Kutyaharapás blog

1909-es halálos kutyaharapás: John P. Colby harci pitbullja megöli unokaöccsét

2022. május 06. - Kikizoo

john-p-colby-pincher-twister-b.jpg

John P. Colby és fia, Louis (1922), Colby's Pincher (fent) és Colby's Twister .

Az archív cikk megtekintése
Newburyport, MA – Az 1900-as évek eleje és közepe végzetes pitbull-támadásainak kutatása során rábukkantunk a legkárosabb halálos támadásra, amelyet a pitbull közösség valaha is ismert. Először is, 1901-ben egy pet pit bull megölte gazdája szeretőjét , 1909-ben egy pet pit bull megölte gazdája testvérét , 1945-ben egy pet pit bull megölt egy 21 hónapos babát Los Angelesben (csak 3 hónappal a pitbull elleni küzdelem előtt bikák megölték Doretta Zinkét ), 1947-ben pedig egy csoport pitbull megölt egy 11 éves fiút Bronxban. 1

További kutatások kimutatták, hogy a John P. Colby, a nagyra becsült harci kutyák termelőjének tulajdonában lévő pitbull megölte 2 éves unokaöccsét, Bert Leadbettert.

kep_2022-05-06_154235734.png

Bert Colby Leadbetter halála

1909. február 2-án John P. Colby egyik híres "Colby Dogs"-ja nyakánál ragadta unokaöccsét, "vadul rázta, mint egy rongyot", eltörve a gyermek gerincét és gerincét. A gyermeket, Bert Colby Leadbettert gyorsan megölték. A fiú anyja, Elizabeth Colby Colby Newburyport-i otthonában járt a Franklin Streeten, amikor a halálos támadás történt. Az anya cselekvőképtelenné vált, férjét, Richard Leadbettert pedig gyorsan beidézték Lynntől. 2

A bullterrier megöli a gyereket
Torkon ragadja meg Newburyportban.
Bert Leadbetter, 2 éves, Lynn látogatásán.
John P. Colby bácsi, a kutya tulajdonosa

NEWBURYPORT, 1909. február 2. – Bertet, a Lynn-i Walter Leadbetter úr és asszony 2 éves fiát ma délután megölte egy harci bullterrier, amelynek tulajdonosa nagybátyja, John P. Colby volt a Franklin utca 36. szám alatt. .

Mrs. Leadbetter és a fia azért jöttek ide, hogy meglátogassák testvérét, aki kutyatenyésztő . A kis fickó betévedt az udvarra, ahol a kennelek vannak.

A kutya a gyerek nyakába ugrott, és hevesen morogva rázta, mint egy rongyot. Ezután a vadállat elejtette a zsákmányát, és a test más részeire is rácsapott, és számos sebet ejtett.

Colby úr kirohant, elhajtotta a kutyát, és bevitte a gyereket a házba. Gyengén lélegzett, de gyorsan eltűnt az élet minden jele. A kihívott Hurd orvosszakértő megállapította, hogy a gerinc és a gerinc eltört az agy tövénél. A többi seb, bár súlyos, nem feltétlenül volt halálos.

Az anya leborult. Mr. Leadbettert sietve beidézték Lynnből.

Colby úr nagyon titkolózó volt az üggyel kapcsolatban, és nem volt hajlandó részleteket közölni. A rendőrséget nem értesítették . Hayes járőr, akinek az üteme a déli végén van, hallott a halálesetről, és jelentette a marsallnak, aki elrendelte a vizsgálatot. A járőr végül meg tudta győzni az adatokat.

A kutyával kapcsolatban semmilyen intézkedés nem történt . Colby úr elmondta az orvosszakértőnek, hogy saját gyermeke 3 játszott a kennelekkel, és soha nem molesztálták. - Boston Daily Globe, 1909. február 3

Az ember-harapók "kivágásának" mítosza

A pitbull szószólóinak hazugságokhoz kell folyamodniuk a fajta védelme érdekében. Az egyik ilyen hazugság az, hogy a harci kutyák tenyésztői harapós pitbullokat (más néven emberharapósokat 4 ) selejteztek ki. Még azt is mondják, hogy a gyerekek különösen biztonságban vannak a pitbullokkal, mert "azonnali" selejtezés történt, amikor bármilyen emberi agressziót mutattak ki. Tudjuk, hogy ez nem igaz a harci kutyák tenyésztőiről, mind a múltban, mind a jelenlegi helyzetben, valamint a mai pitbullokról, akiket egy támadás után rutinszerűen, változatlan formában adnak vissza gazdáikhoz.

John P. Colby kivágta a pitbullt, amely megölte unokaöccsét? Ez ismeretlen. Köztudott, hogy Colby emberharapókat gyártott, például azt, amelyik Bert Colby Leadbettert megvadította, folytatta a harci kutyák tenyésztését, és folytatta a harcot kutyáival 1909 után is. Unokaöccse halála nem lassította le tenyésztési vállalkozását, ami ma is folytatódik több mint 100 évvel később. Sajnos Colby és barátai valószínűleg „ udvari balesetként ” emlegették az esetet nem sokkal a fiú halála után.

John P. Colby népszerűsítette a kisállat pitbullokat

John P. Colby tenyésztési programjának korszaka (1889-1941) előtt a „pit dog” (harcra tenyésztett pitbullok) tenyésztői és kedvelői szoros csoportot alkottak. A Registrar for International Sportsman 1994. júliusi száma szerint (lásd: 5. oldal ): "A legjobb kutyákat csak a családnak és a legmegbízhatóbb barátoknak adták át, és a származásuk titkát szigorúan őrizték. Colby megtörte ezt a régóta fennálló hagyományt. ménesszolgáltatások és pitbull kölykök felajánlásával a "közönséges embernek".

Colbynak tulajdonítják az amerikai pitbull terrier népszerűsítését a nagyközönség körében, és az egyik első harci kutyatenyésztő volt, aki ezt tette.

A Sportsman cikk azt is megjegyzi, hogy Colby alapító tagja volt a Staffordshire Club of America-nak, és támogatta őket abban, hogy "kényszerítsék a fajták elfogadását" az American Kennel Club (AKC) nyilvántartásába. 1936-ban az AKC elfogadta a fajtát, de csak "Staffordshire" néven, hogy távol tartsa a kutyát a célzottan tenyésztett múlttól: kirobbanó kutya-agresszió a kutyafúráshoz. A Staffordshire fajta standardjaként az AKC a Colby's Primo néven ismert harci kutyát választotta .

Colby 1941-es halála után felesége, Florence folytatta a Colby tenyésztési programot. Ő volt az amerikai Staffordshire Club elnöke is. Ahogy a Sportsman cikkében is szerepel, "szorosan együttműködött az amerikai pitbull terrier szűrési folyamatával az American Kennel Clubban Staffordshire néven", ami eloszlatja a pitbull szószólóinak újabb hazugságát: az amerikai staffordshire terrier és pitbull. A terrier két külön fajta .

Végül pedig Colby „Famous Fighting Dogs” című filmje, amelyet egy 1918. januári Dog Fancier magazin hirdetett , nem a megjelenésük miatt volt híres. Híresek voltak arról, hogy ők a legvadabb pitbullok, olyan kutyák, amelyeket azért tenyésztettek, hogy befejezzék a harcot vagy meghaljanak. Colby két fia később könyvekben emlékezett meg a híres kutyákról. 1936-ban Joseph Colby írta: " The American Pit Bull Terrier ", 1997-ben pedig testvére, Louis Colby írta a " Colby's Book of the American Pit Bull Terrier " című könyvet, Dianne Jessup pitbull szakértővel.

Az 1909-es hírcikk elemzése

Az 1909-es cikk Colbyt "kutyarajongóként" említi. Sok harci kutyatenyésztő ma is tenyésztőknek nevezi magát. A név ártatlannak tűnik, de pitbullokkal kombinálva gyakran azt jelenti, hogy "kutyás harcos". A cikkben az is szerepel, hogy Colby "nagyon titkolózott" az esettel kapcsolatban. Reméljük, hogy ő volt. Ha hírbe kerülne, hogy a „Colby Dogs” gyerekgyilkosok, a gondosan felépített hazugság: „A pitbullák kíméletlenek a gödörben, mégis hűséges, szerető háziállatokat alkotnak” megsemmisülne.

A Boston Daily Globe cikkének vége felé megjegyzik, hogy "a rendőrséget nem értesítették". Abban az időben sok „sportoló úr” (kutyás harcos) volt a törvény tisztje . Lehetséges, hogy értesítették azt a rendőrt, aki Colby "ütését" fedezte, de nem tett semmit. Még Colby kutyája is lehetett. A legbeszédesebb szempont azonban, és erős jele annak, hogy a kutyát nem selejtezték ki , az volt, hogy a kutyával kapcsolatban "nem tettek semmit". Colby valószínűleg azért tartotta meg a kutyát, mert tenyészértéke volt.

john-p-colby-advertisement-fighting-dogs.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kutyaharapas.blog.hu/api/trackback/id/tr2317825277

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása